Lízing

Bármi is legyen a kívánságod, mi a sportos négykerék-meghajtású járművektől a hatékony, elektromos modelleken át a luxus terepjárókig bármit beszerzünk neked. Álmaid autója csupán néhány kattintásra van! Élvezd a gondtalan vezetést fix havi díjért! Ismerd meg finanszírozási konstrukciónkat, és vedd fel velünk a kapcsolatot!

További információkért és személyre szabott ajánlatért keresd kollégánkat az alábbi telefonszámon:
+36 70 364 6668

Operatív lízing vagy tartós bérlet
Míg pénzügyi lízingeknél a lízingbeadó finanszírozási szerepet tölt be, addig az operatív lízingnél használatot szolgáltat a bérbevevőnek. Vagyis, ahogy a konstrukció neve is mutatja, autót ad tartósan (több mint 1 évre) bérbe. A tartós bérleti konstrukció folyamata, hogy a lízingbeadó (bérbeadó) a bérbevevő igényeinek megfelelő járművet saját nevére megvásárolja, majd bérbe adja a bérbevevőnek. A nettó bérleti díj kiszámításánál, haszongépjárműveknél és személygépjárműveknél is a nettó, ÁFA nélküli beszerzési értékből kalkulál a bérbeadó. A beszerzési ÁFA főszabályként levonható a bérbeadónál. További előnye lehet a tartós bérletnek, hogy a bérbeadó nagyobb tételben történő autóbeszerezései miatt jelentős autóár kedvezményeket kaphat. Úgynevezett flottaárat. Ez a kedvezmény komolyan felülmúlhatja a kisebb cégek áralkujának határait. Más konstrukcióknál általában a flottaár kevésbé versenyképes a pár darabos vásárláshoz képest, mert a jármű importőrök ragaszkodnak ahhoz, hogy az autók egy cég nevén legyenek és ne elaprózva, több finanszírozott ügyfél tulajdonában. Az eszközt a bérbeadó (lízingbeadó) tartja nyílván a könyveiben és számolja el rá az amortizációt.

A bérleti időszak végén a bérelt eszközt a bérbevevő visszaadja a lízingbeadónak. A bérleti díj, ami nincs szétbontva tőkére és kamatra, főszabályként költségként elszámolható, azaz adóalap csökkentő. A bérleti díjra ÁFA rakódik, de ez tisztán céges használat esetén főszabályként levonható. Vegyes használat esetén pedig a céges használat arányában vonható le.

A rendszeres bérleti díj kiszámításakor a bérbeadó figyelembe vesz egy úgynevezett maradványértéket, ami ugyan kamatoldalról nem, de tőkeoldalról hozzájárul a rendszeres díjak piacképes szinten tartásához. Ezért a bérbevevő –normál kamatszint esetén- abba érdekelt, hogy a maradványérték a lehető leginkább közelítse a jármű várható értékét a bérleti időszak végén, ugyanis így kedvezőbb havi bérleti díjakat érhet el. Sőt azt is mondhatjuk, ha a futamidő végén a maradványérték közelíti a piaci értéket, a bérleti konstrukció az értékcsökkenés szempontjából is legalább olyan kedvező, mintha a bérbevevő megvásárolta volna a gépkocsit.

A tartós bérleti konstrukció egyik előnye, hogy nem növeli a bérbevevő vállalkozás mérlegben is szereplő kötelezettségeit (egyben a befektetett eszközöket), így javíthatja a finanszírozók és mások által is a cégértékeléshez használt pénzügyi mutatók által kirajzolódó pénzügyi helyzetét a bérbevevőnek. Hátránya, hogy nehéz kilépni a konstrukcióból.

Az induló bérleti díjra (önerő) rakodó ÁFA a finanszírozási futamidő elején a vállalati használattal arányosan visszaigényelhető. Illetve a nettó induló bérleti díjat a futamidőre el kell határolni (aktív időbeli elhatárolás), majd ütemezve költségként elszámolható, azaz adóalap csökkentő. Szokás szerint a céges használat figyelembevételével.

Céges személyautóknál cégautó adót szükséges fizetni. Nem befolyásolja az, hogy operatív lízing konstrukcióban történt a jármű „beszerzése”. Cégautó adó megfizetése miatt személygépjárműveknél alapesetben nincs szükség útnyilvántartásra. Viszont amennyiben a kocsi ÁFA-ja beszerzéskor levonásra került (haszongépjárműnél, vagy taxinál és bérautónál) és az üzemeltetési költségei elszámolásra kerülnek, akkor az autó teljes használati ideje alatt vezetett menetlevél és útnyilvántartás támaszthatja alá, hogy kizárólag üzleti célja van az autóhasználatnak. Amennyiben az üzleti használat mellett magánhasználat is előfordul az ÁFA csak az üzleti használat arányában igényelhető vissza.

Nyíltvégű lízing

Nyílt végű pénzügyi lízing esetén a lízingbeadó megvásárolja, majd határozott időtartamra díjfizetés ellenében lízingbe adja az Ügyfélnek az Ügyfél által kiválasztott személygépjárművet. A futamidő leteltével a lízingbevevő választhat, hogy az előre meghatározott maradványértéken megvásárolja a járművet, harmadik félnek átadja a vásárlás jogát, vagy visszaadja a járművet a lízingbeadónak. A futamidő alatt az Ügyfél az áfa levonásra jogosító céges használat arányában a havi lízingdíjakból visszaigényelheti az áfát.

Kiknek ajánljuk? Olyan vállalkozásoknak, akiknek üzleti tevékenységük ellátásához személygépjármű használatra van szükség.

MIÉRT ÉRDEMES A NYÍLT VÉGŰ PÉNZÜGYI LÍZINGET VÁLASZTANI?

 • ÁFA-VISSZAIGÉNYLÉS: áfás cégek az üzleti használat arányában visszaigényelhetik a lízingbe vett személygépjárművek lízingdíjainak áfa tartalmát
 • ADÓKEDVEZMÉNY: KKV-k esetén a felszámított kamat 100%-a levonható a társasági adóból, annak 70%-áig és levonható az adó alapjából is (költségként). Egyéni vállalkozó az SZJA-ból is levonhatja a beruházási hitel kamatát a fizetendő adóból
 • KAMATELŐNY: a vételár áfa része után az Ügyfél nem fizet kamatot, mivel a finanszírozás alapja a nettó ár
 • LIKVIDITÁSI TÖBBLET: készpénzes vásárlással szemben az így felszabaduló forrás a cég alaptevékenységét erősítheti
Zártvégű lízing

A futamidő alatt az eszköz feletti tulajdonjog a Lízingbeadónál van, azonban a Lízingbevevő könyveiben szerepel, így az értékcsökkenést is a Lízingbevevő számolja el. A futamidő végén a Lízingbevevő az utolsó lízingdíj megfizetésével automatikusan megszerzi a lízingtárgy tulajdonjogát.

Azoknak ajánljuk, akik a lízingtárgyat a futamidő lejáratát követően is használni kívánják. Továbbá azoknak, akik havi ÁFA elszámolásra kötelezettek és befizetői pozícióban vannak, mivel a beszerzési ár ÁFA tartalma a futamidő elején befizetendő és a Budapest Lízing Zrt. által kiállított számla alapján teljes egészében visszaigényelhető.

ELŐNYEI:

 • a lízingtárgy a futamidő végén maradványérték megfizetése nélkül kerül a Lízingbevevő tulajdonába
 • az ÁFA fizetési kötelezettség, illetve visszaigénylés a futamidő elején esedékes

Kérjük vedd figyelembe, hogy lízing esetén a 1%-os előfinanszírozási díj, a finanszírozott összeg 1%-a.
További információkért és személyre szabott ajánlatért keresd kollégánkat az alábbi telefonszámon:
+36 70 364 6668

Magánszemélyek finanszírozása

 • Személyi igazolvány
 • Lakcímkártya
 • Jogosítvány
 • NAV jövedelem igazolás vagy 3 hónap bankkivonata, melyen a munkabér átutalása látszik
 • Adó és TB szám
 • Telefonon elérhetőség, adott esetbe email cím

Vállalkozások finanszírozása

 • Cégkivonat
 • Aláírási címpéldány
 • Cégjegyzésre jogosult vezető/vezetők személyes dokumentumai
 • Tárgyévet megelőző gazdasági év mérlegbeszámolója és főkönyve
 • Aktuális év főkönyvi kivonata
 • NAV folyószámla kivonat

Küldj számunkra üzenetet és segítünk Neked megtalálni álmaid autóját!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot, add meg az autó legfontosabb jellemzőit, és mi hamarosan megkeresünk a konkrét ajánlatokkal.

Amik segítik munkánkat:

- autó típusa
- teljesítménye
- életkori, futásteljesítménybeli igényeid
- legfontosabb extrák, amik mindenképpen legyenek benne

Azért vagyunk hogy segítsünk, és kényelmesen, helyetted megkeressük következő autódat, azonban ha Te is böngészni szeretnél, a mobile.de németországi kereskedői kínálatából tudsz választani.

[email protected]
4400 Nyíregyháza, Debreceni út 153.
+36 70 364 6668

powered by